Blekenbrink sfeer 2013 002

Paardenhouderij

De Blekenbrink, is een fokkerijbedrijf met ca 20 IJslandse paarden in verschillende leeftijden. De basis wordt gevormd door een eerste klas hengst en een aantal goede fokmerries. Daarnaast zijn er altijd jonge dieren in opfok en oudere gebruiksdieren aanwezig. Bijna alle paarden zijn producten van eigen fokkerij.

Toen in 1999 de eerste nakomelingen van onze nieuwe tophengst, Þekkur frá Hólum werden geboren hebben wij onze stalnaam aangepast aan de naam van ons huis. Het is de voortzetting van stal Op d'n Dries, in 1966  gestart in Heerde en in 1983 verhuisd naar Klarenbeek.

De Blekenbrink is ook erkend stagebedrijf voor de opleidingsrichtingen paardenhouderij en paardensport (niveau 2 en 3).

Op de Blekenbrink treft u aan

Þekkur frá Hólum tophengst, toegelaten tot sportklasse A in 5-gangen, vader van veel van onze verkooppaarden,
verkoop regelmatig eigen fok of opfok te koop
fokkerij en houderij fokkerij met zorgvuldig geselecteerde merries, moderne arbeidsbesparende loopstal
   

IJslandse Paarden

Vijf gangen -naast stap, draf en galop ook nog tölt en telgang-, veel temperament, een uitstekend karakter en een robuust en trots uiterlijk vormen de opvallende kenmerken van het IJslandse Paard. Het is daarmee een interessant rijpaard voor zowel de recreatie als de gespecialiseerde wedstrijdsport voor (jong) volwassenen en oudere kinderen. De afstamming van een IJslands Paard is altijd voor 100% terug te voeren tot IJsland. Op dat eiland zijn zij de laatste 1150 jaar zuiver gefokt.

De IJslander is ca. 1.30 á 1.45 m hoog. De fokkerij van IJslandse Paarden wordt gereguleerd binnen nationale fokverenigingen (stamboeken). In Nederland is dat het Nederlands Stamboek voor IJslandse Paarden (NSIJP). Internationaal werken deze verenigingen samen in de FEIF (International Federation of Icelandic Horse Associations). In de Europese Unie geldt IJsland als stamland voor de fokkerij van IJslandse Paarden.