Blekenbrink sfeer 2013 001

IJslandse paarden

De Blekenrbrink is een fokkerijbedrijf met ca 20 IJslandse paarden in verschillende leeftijden. De basis wordt gevormd door een eerste klas hengst en een aantal goede fokmerries. Daarnaast zijn er altijd jonge dieren in opfok en oudere gebruiksdieren aanwezig. Bijna alle paarden zijn producten van eigen fokkerij. Er zijn altijd fokproducten in verschillende leeftijdklassen te koop.

  • Home
  • IJslandse Paarden

Fokkerij

 De fokkerij van DE BLEKENBRINK startte in 1966 te Heerde onder de stalnaam Van op d'n Dries.

Lees meer

Paardenhouderij

De Blekenbrink, is een fokkerijbedrijf met ca 20 IJslandse paarden in verschillende leeftijden. De basis wordt gevormd door een eerste klas hengst en een aantal goede fokmerries. Daarnaast zijn er altijd jonge dieren in opfok en oudere gebruiksdieren aanwezig. Bijna alle paarden zijn producten van eigen fokkerij.

Lees meer

Dekhengst Þekkur frá Hólum

Op de Blekenbrink staat ter dekking de hengst Þekkur frá Hólum

pekkur-fra-holum-1999   Naam Þekkur frá Hólum
  FEIF id IS1996158302
  Hoogste keuring: 7,91
  Stokmaat: 1,41m
  BLUB-index: 115
  1999: 3 jaar
  MEM2012: 16 jaar

In 1997 selecteerden wij op IJsland (Hólar) deze veelbelovende jonge hengst van uitzonderlijk goede afstamming en met de zo gewenste lange lijnen in zijn exterieur. Inmiddels is hij uitgegroeid tot een indrukwekkend sportpaard met 5 zeer goed ontwikkelde en gescheiden gangen. Gaan liggen in telgang is zijn specialiteit. Hij is zowel temperamentvol als coöperatief.

Lees meer