Blekenbrink sfeer 2013 005

Huisverkoop aardappelen

Huisverkoop aardappelen

WIJ ZIJN GESTOPT MET DE VERKOOP VAN AARDAPPELS, U KUNT NU TERECHT BIJ "DE KOLKE" KLARENBEEKSEWEG 30 IN VOORST

DAAR STAAT NU OOK DE PIEPERKAST.......

 

   

   Persbericht                                                                                                  JULI 2018

“PIEPERKAST“ IS VERHUISD

Een tiental jaren stond aan de Oudhuizerstraat nummer 9 (tussen Klarenbeek en Voorst) -voor boerderij De Blekenbrink- een opvallende groengekleurde Pieperkast. De Pieperkast is verhuisd naar de Klarenbeekseweg 30 in Voorst, ongeveer twee kilometer verderop.

Toen Hanny van Geleuken en Jan van Muyden besloten te stoppen met de aardappelteelt, hebben zij overlegd met Corry en Albert Wassink van de boerderijwinkel de Kolke in Voorst: “Nu sturen wij onze klanten door naar de familie Wassink, die zelf aardappels verbouwen en een mooie uitgebreide boerderijwinkel hebben. En we vonden het een prima adres voor de Pieperkast, dus die hebben we er heen gebracht” vertelt Hanny van Geleuken. De familie Wassink gaat hem ook op een duidelijk zichtbare plaats neerzetten, “we zoeken een mooie plek en hopen dat veel klanten hem kunnen vinden”, aldus Albert Wassink. Aankomende week gaan ze beginnen met het oogsten van de nieuwe aardappelen, dus u kunt al snel lekkere nieuwe Frieslander eten…..

Op de boerderijwinkel van de Kolke kunt u trouwens elke middag en de hele zaterdag terecht. Voor meer informatie kunt u op de website kijken: www.dekolkevoorst.nl

De bewoners van de Blekenbrink hopen dat u op deze manier nog steeds lekkere aardappels kunt eten, en danken de klanten voor het jarenlange trouwe klandizie en de vele leuke gesprekken. 

  

  

24/7 kopen uit de pieperkast

In de pieperkast staan onze verschillende soorten aardappelen in netzakjes van 5 kilo en 10 kilo. Een overzicht van actueel aanbod en prijzen kunt u ook vinden bovenaan deze pagina.
In de kast kunt u gepast betalen in een geldkistje, wisselen is niet mogelijk. De kast is altijd open.

wij helpen u op vrijdag en zaterdag

Op vrijdag en zaterdag zijn wij als vanouds aanwezig om u andere hoeveelheden te verkopen, of om u met raad en daad terzijde te staan.

5 soorten, voor elk wat wils

Wij verbouwen vijf rassen, ieder met zijn eigen eigenschappen. Zo heeft de een graag een vastkokende aardappel en heeft de ander liever een kruimige of bloemige aardappel. Naast moderne soorten hebben wij enkele traditionele aardappelrassen voor de echte liefhebber. In de zomer Parel en, als die op is, Surprise, dat is wat in onze streek van oudsher gewoon is. En wie kent nog rode pimpernel, een heel smakelijke en heel bloemige aardappel. In heel Nederland is er nog maar één pootgoedteler die ze verbouwt (en wij hopen dat hij dat blijft doen).
Frieslander en Raja zijn nieuwe rassen: smakelijk, makkelijk te schillen en vooral ook vastkokend en goed te bakken.

Hieronder een overzicht van onze rassen, met daarachter vermeld of het vroege of late aardappelen zijn en een aanduiding van het kooktype:

Soort Oogsttijd Eigenschap
Frieslander       vanaf begin juli tamelijk vastkokend
Parel           
vanaf eind juli tamelijk bloemig
Surprise          
vanaf oktober tamelijk bloemig
Raja                
vanaf oktober vastkokend
Rode pimpernel
vanaf oktober kruimig

goed van kwaliteit en lekker

  • Parel en surprise zijn twee rassen die van ouds in de streek worden gegeten. Allebei iets kruimig sluiten zij als zomer- en winteraardappel goed op elkaar aan.
  • Voor de liefhebbers van een vastkokende aardappel hebben wij achtereenvolgens frieslander en raja twee rassen die niet alleen in kooktype, maar ook in smaak veel overeenkomst hebben. Beide zijn ook goed te bakken.
  • Rode pimpernel tenslotte is een heel kruimige aardappel voor de echte liefhebber daarvan. Het is een ras dat in Nederland nog maar heel weinig geteeld wordt.

Door de bemesting aan de schrale kant te houden en door zorgvuldig de geschikte grondsoort te kiezen proberen wij van de gekozen rassen de smaak zo goed mogelijk tot ontwikkeling te laten komen. Daarnaast dragen een zorgvuldige manier van oogsten en een juiste bewaring ook bij aan een kwaliteitsproduct. Meer informatie over de milieuvriendelijke teeltwijze vindt u hier.

het hele jaar door

Op De Blekenbrink verbouwen wij verschillende soorten aardappelen. Wij streven er naar het hele jaar door aardappelen in voorraad te hebben. Dat begint met de nieuwe oogst, als wij begin juli de eerste frieslander rooien. Al gauw daarna komt de eerste Parel uit de grond. En tenslotte komen de echte bewaaraardappelen in september binnen. De vroege aardappelen zijn goed te houden tot het eind van het jaar, daarna bestaat de kans dat zij gaan uitlopen. De late aardappelen zijn de echte winteraardappelen.

In onze schuur kunnen wij de aardappelen goed bewaren. De schuur is geïsoleerd en voorzien van koeling en verwarming. Wij proberen de aardappelen te bewaren bij een zo constant mogelijke temperatuur van ca 6 graden. Hierdoor kunnen wij u het gehele jaar door een goed product leveren.

verpakking

De aardappelen staan klaar, afgewogen in zakken van 5, 10 of 25 kilo. Zij zijn verpakt in kunststof netzakken. Zo blijven zij op een koele, donkere plaats het best houdbaar. Bewaar de aardappelen thuis nooit in een luchtdicht gesloten zak of emmer. Ze kunnen dan nat worden en gaan rotten. Als de netzakken zorgvuldig worden behandeld gaan ze lang mee. Ons verzoek aan onze klanten:

  1. wees praktisch en milieuvriendelijk
  2. doe ons een plezier
  3. breng de lege zakjes weer hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de tijd...

Laatste wijziging was op:
17 November 2018.